luni, 25 octombrie 2010

Mafiotul Antonio Cortese dat în primire italienilor de Serviciul Român de Informaţii

Liderul ’Ndrangheta, Antonio Lo Giudice, se pocăieşte în puşcărie. Urmare a declaraţiilor sale peste 300 de „familişti” (mafioţi) au fost arestaţi într-o singură zi. Din această încercuire scapă cel mai periculos dintre ei, Antonio Cortese, care atacase cu lansatorul de grenade Palatul de Justiţie. Informaţiile arătau că se ascunde în România…
Încă de la venirea în România, sub pretextul unui „master class”, Cortese a fost identificat rapid de către SRI, în urma interceptării unei convorbiri telefonice. I s-a pus coadă, dar fiind considerat prea periculos, „călăul” ‘Ndrangheta a fost „vândut” italienilor, care l-au prins la graniţa cu Slovenia, într-un autocar care venea din România.
Autorităţile italiene au dezvăluit că arestarea s-a datorat exclusiv informaţiilor „de care am beneficiat”. Practic, Cortese le-a fost dat pe tavă celor de la Brigada Antimafie de către ofiţerii SRI. Şeful secţiei de Combatere a Crimei Organizate din Trieste, Leonardo Boido, face o dezvăluire şocantă: ”Nu putem exclude că a fost în România pentru a reorganiza gruparea. Poate şi pentru a cumpăra armament şi a-l transmite în Calabria”.

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Mafiotul Antonio Cortese dat în primire italienilor de Serviciul Român de Informaţii"

Trimiteți un comentariu