miercuri, 20 octombrie 2010

Sprijin umanitar pentru Miruna


Miruna Prodan a fost abandonată la doar cinci zile după naştere de către mama sa biologică. A avut şansa să fie văzută de şoţii Prodan care îşi doreau cu ardoare un copil şi care la scurt timp au şi adoptat-o pe micuţă. De atunci Miruna este copilul lor, căruia au încercat să îi ofere tot: dragoste, atenţie şi condiţiile materiale în care Miruna să crească fericită şi să nu-i lipsească nimic.
Viaţa fericită a familiei Prodan a luat însă o întorsătură tragică în luna iulie a acestui an când, într-o dimineaţă, Miruna s-a trezit cu jumătate de faţa paralizată şi privirea fixă.
După mai multe investigaţii medicii din Bucureşti au descoperit că micuţa de doar 3 ani şi jumătate are o tumoră de lob parietal de 3 cm şi jumătate care creşte extrem de rapid, singura soluţie fiind o intervenţie neurochirurgicală urgentă într-o clinică profesionită din Germania acolo unde şansele de reuşită ale intervenţiei şi de recuperare sunt de 90%. În România din păcate nu există aparatura modernă de care dispun medicii din Germania, care să analizeze activitatea creierului Mirunei şi să determine zona tumorală cu precizie, înainte ca aceasta să fie operată.
Între timp crizele micuţei sunt tot mai dese, deşi aceasta se află sub tratament. Singura şansă ca Miruna să crească şi să trăiască ca un copil normal este intervenţia chirurgicală din Germania.
Pentru a se strânge suma necesară s-a lansat o amplă campanie umanitară în care au fost implicaţi giurgiuveni, fundaţii umaniatre, televiziuni locale şi naţionale, junalişti, artişti, copii, părinţi.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Sprijin umanitar pentru Miruna"

Trimiteți un comentariu